Сватбено тържество – Винаги съм казвал на бъдещите младоженци „Три са важните неща за едно сватбено тържество:

1-мястото – Хубав, светъл ресторант с климатик и стабилен управител е най-доброто, което може да изберете. Имайте предвид, че доста луксозни хотели и ресторанти предлагат чудесни оферти, след като теглите чертата накрая. Пример: страхотна евтина зала: е, да, но в нея няма включено почти нищо-украса, калъфи за столовете и т.н.

И тази година продължават запитвания от младоженци към мен за „парти на открито”. Тези партита са възможни реално само в 4-5 комплекса в България /предимно по Черноморието/ и във филмите. Проблемите ли?

- 23.00ч. точно в разгара на партито: „Намалете музиката”, „Идва полиция и всичко свършва” - Сервирани ястия и навсякъде накацали мухи, а пък и по-късните гости-комарите - Дъжд … да си припомним една българска песен „Топъл дъжд, чакан дъжд” …ако в този момент сме с бански на брега на морето-супер. На такъв важен празник са нужни 2-3 капки и DJ уредбата може да спре да издава звуци, а ако попадне вода в електрическата система – е, тогава ще имате наистина уникална и запомняща се сватба със светещ водещ. - Силен вятър и ниски температури. На 15.08.2011г. температурата в София е била 13 градуса. За да искате гостите Ви да седят 6-7 часа ще са Ви нужни ямурлуци. Е, в едно заведение край столицата ги предлагат безплатно, но само там.

2 - Добър фотограф и/или видео-оператор. Фотографите в случая се оказват по търсени. Видео-оператори има на около 70% от сватбите ми, а фотографи - на всичките. Тук избора „качествено” оставям на Вас. Мисля, че не е мое право да пиша статия от типа „Кое отличава клубния от сватбения фотограф”.

3-DJ Всичи младоженци започват с думите „О, да, напълно сме убедени, че дисководещият е от огромно значение за празника”. Как да преценим кой да наемем? Реално, повече от половината хора предлагащи се като „професионален DJ” не са такива. Елементарно -няма висше или средно образование „DJ”, няма никакъв контрол и всеки може да вземе лаптоп, домашни колонки и да каже „аз съм”. Зная, че в България не винаги високата цена е определение за качество, но в нашия случай определено е така.

Цените на реалните, качествени сватбени DJ водещи за последните години, вкл.2017г., е в интервала 90-140 лева за час. Като тук цената е не само за озвучаване и водене, а и за допълнително дискотечно осветление, осигурено от DJ-я само за дансинга и/или за цялата зала. Без осветление цените са в интервала 80-120лв/час.